Cursussen

Cursussen


Misschien wil je naar aanleiding van een workshop meer leren of langere animatiefilmpje maken. Hieronder kun je meer lezen over onze cursussen. Wij geven diverse thema cursussen in twee varianten: van 6 lessen (basis) of 10 lessen (uitgebreid). Op dit moment geven we de volgende cursussen (voor meer informatie scroll naar beneden):

  • Ontdek jouw soort van animatie
  • Animatiefilmpjes maken met LEGO
  • Striptekenen en animatiefilmpje maken
  • Kleianimatiefilmpjes maken
  • Digitaal foto bewerken ("Photoshoppen")


Je kunt een mail sturen als je meer informatie wil of wanneer je wilt inschrijven.

Elke cursus gaat door met een minimum 4 deelnemers. Daarover zullen we je op tijd informeren.


Staat jouw cursus hier niet bij? Neem contact met ons op.


Wij kunnen de cursussen ook op jouw locatie (of school) geven. De startdatum en omvang kan dan in overleg bepaald worden.


Als je een cursus te lang vindt, kijk bij onze workshops.


PRAKTISCHE INFO

(voor elke cursus)

Voor wie?

geinteresserden van 9 tot 99 jaar


Wat heb je nodig?

goeie zin :-) ; geen voorkennis of computerkennis is nodig


Waar?

diverse locaties


Wanneer?

Doorlopend; zodra er minstens 4 deelnemers zijn aangemeld


Hoe lang duurt deze cursus?

6 of 10 (school) weken

(er is geen les tijdens schoolvakantie)


Hoe groot is een groep?

Minimaal 4 en max 8 deelnemers


Hoeveel kost deze cursus?

variant basis € 90,00; variant uitgebreid € 150,00

De prijs is altijd inclusief digitale camera's, statieven, benodigde software en andere materialen.


Wil je meer weten?

Stuur ons een mail.

Ontdek jouw animatie (cursus)

In deze cursus maken de deelnemers kennis met diverse typen van animaties als: tekenanimatie, kleianimatie, LEGO animatie, pixillatie-animatie en cut-out animatie. Elke les gaat over een ander type animatie.

In de lessen gaan de deelnemers vooral veel doen.


We beginnen met eenvoudige oefeningen en daarna maken de deelnemers meteen hun eigen, korte tekenfilmpjes.
Vervolgens nemen wij het hele proces van film maken onder de loep zoals een verhaal, een storyboard, karakters en scenes, belichting en decor, geluiden en muziek opnamen.Tot slot voegen wij alle elementen samen tot een eigen filmpje dat je bijvoorbeeld op YouTube kunt zetten.


We eindigen met ons eigen Filmfestival!
Heb je interesse of wil je meer weten? stuur ons een mail

LEGO AnimatieFilmpjes Maken(cursus)

In deze cursus ligt de nadruk op LEGO animatie, de geschiedenis, specifieke eigenschappen en mogelijkheden.


We beginnen met eenvoudige oefeningen en daarna maken de deelnemers meteen hun eigen, korte filmpjes. Vervolgens nemen wij het hele proces van film maken onder de loep zoals een verhaal, een storyboard, karakters en scenes, camerawerk, belichting en decor, geluiden en muziek opnamen. Tot slot voegen wij alle elementen samen tot een eigen filmpje dat je bij voorbeeld op YouTube kunt zetten*.We eindigen met ons eigen Filmfestival!
Heb je interesse of wil je meer weten? stuur ons een mail
* De eerder gemaakte filmpjes kun je onder de Voorbeelden zien.

Kleianimatie (cursus)


Klei-animatie is gebaseerd op de stop-motiontechniek. De figuurtjes en eventueel ook de achtergrond zijn hierbij van een kneedbaar materiaal gemaakt, zoals klei of plasticine.


Tijdens deze cursus creëren de deelnemers eerst de basisfiguurtjes. Daarna komen diverse boetseertechnieken ter sprake. Deelnemers voegen fantasierijke details aan de figuurtjes toe (dit kan met een bepaalde persoonlijkheid of emotie in gedachte). Vervolgens leren de deelnemers over de kleispecifieke animatie typen (zoals 'pose voor pose' of 'het vervormen van een kleifiguurtje). En dan bespreken we de drie gouden regels van kleianimatie.


Tot slot nemen wij het hele proces van film maken onder de loep zoals een verhaal, een storyboard, karakters enscenes, camerawerk, belichting en decor, geluiden en muziek opnamen. Wij voegen alle elementen samen tot een eigen filmpje dat je bij voorbeeld op YouTube kunt zetten*.


We eindigen met ons eigen Filmfestival!Heb je interesse of wil je meer weten? stuur ons een mail


* De eerder gemaakte filmpjes kun je onder de Voorbeelden zien.

Tekenanimatie (cursus)


Met de hand getekende animatie wordt ook wel traditionele animatie genoemd. Dit is de oudste en historisch gezien de populairste vorm van animatie. In een traditioneel bewegend stripverhaal is elk beeld met de hand getekend. In deze cursus gaan de deelnemers dus veel tekenen, foto’s van maken, foto’s verplaatsen naar een computer en vervolgens leren zij hoe ze het eigen figuurtje kunnen laten bewegen op de computer.


Ook hier nemen wij het hele proces van film maken onder de loep zoals een verhaal, een storyboard, karakters en scenes, camerawerk, belichting en decor, geluiden en muziek opnamen. Tot slot voegen wij alle elementen samen tot een eigen filmpje dat je bij voorbeeld op YouTube kunt zetten.We eindigen met ons eigen Filmfestival!
Heb je interesse of wil je meer weten? stuur ons een mailDe eerder gemaakte filmpjes kun je onder de Voorbeelden zien.

Digitaal foto's bewerken (cursus)

In deze cursus leren de deelnemers de beginselen van digitaal foto’s (beeld) bewerken.  Wij gebruiken het (gratis) programma Paint.net.

Er worden grafische basis begrippen besproken (zoals resolutie, formaten…), selecties maken en bewerken, retoucheren, kleur bewerken, werken met lagen en lagenstijlen, tekst en vormen bewerken en tot slot hoe je (succesvol) kunt afdrukken.

In de laatste les zullen we ook nog fotobewerking op een smartphone bespreken. De exacte inhoud van elke les zal in het begin van deze cursus met de deelnemers afgestemd worden.Voor deze cursus is geen specifieke computer kennis vereist.Heb je interesse of wil je meer weten? stuur ons een mail